Tradiția covorului moldovenesc

Tradiția covorului moldovenesc

 

Moldova este o parte integrantă a Europei și are o istorie bogată. Această țară se află în zona de contact dintre diferitele tendințe culturale și istorice - Carpații-Balcanii, Europa Centrală și Eurasia. De-a lungul istoriei sale vechi de secole, tradițiile culturale diverse ale proto-indo-europeni și popoarele indo-europene arhaice au fost absorbite armonios, obținând astfel trăsături specifice și incomparabile. Toate grupurile etnice au decorat tradițiile și arta populară a Moldovei cu ceva personal.

traditions

Moldova este cunoscută în întreaga lume ca țară cu tradiții. Arta populară este reprezentată de o bogată varietate de genuri și tipuri. În această țară, care se îndreaptă spre lumea modernă, puteți vedea totuși femeii care țese covoare tradiționale, folosind tehnicile transmise de la o generație la alta.

 

Moldova o comoară neașteptată.

traditions

Arta covorului popular moldovenesc are o tradiție lungă și autentică. Nu veți vedea o casă tradițională din Moldova fără covoare pe pereți, pe paturi, pe podea. Covoarele au fost considerate relicvii familiale care au fost predate de la o generație la alta, probabil astfel "supraviețuind" până în prezent. Decorul tradițional se bazează pe un anumit ritm și simplitate.

Covorul manual este mai mult decât un element decorativ, este o poveste, un simbol, o sursă de amintire. Folclorul moldovenesc are o bază solidă ce cuprinde un sistem de culte și obiceiuri populare. Acest patrimoniu cultural în toate manifestările sale este o zonă vastă de artă națională de o valoare deosebită, care nu numai că a precedat formele sale culturale, dar a continuat să se dezvolte și în epoca modernă, dând culturii profesionale identitatea sa etnică.

 

Distribuie:
Alte articole
„Covoare Ungheni” apreciate în Europa pentru calitatea înaltă și designul unic Recomandări privind întreţinerea covoarelor Preț de Fabrică Casa Creativității Copiilor din Taraclia Eu pictez Сovorul MEU! Comanda on-line